محل تبلیغات شما

یکی از دستاوردهای عصر حاضر به وجود آمدن مشاغل جدید می باشد. این مشاغل جدید که ماهیت جداگانه و جدیدی دارند و وابسته به زمان و مکان نبوده و غالباً در جایی دیگر انجام می شوند به این مشاغل فریلنسری معروف می باشند. در این نوع از قرارداد در واقع شخص کارمند کسی نیست و در محل خاصی نیز به عنوان عضو شاغل حضور ندارد، بلکه از سوی کارفرما پروژه های  مرتبط با تخصصش را دریافت کرده و طی مهلت مقرر به کارفرما تحویل می دهد.

بزرگترین مساله پیش روی شغل فریلنسری، چالش های حقوقی در باب قراردادها و تعهدات طرفین می باشد. در ایران این قراردادها که غالباً بر مبنای ماده 10 قانون مدنی تبیین می شوند. باید دانست در قانون فعلی ایران در باب مشاغلی این چنینی و قراردادهای مرتبط با آن قانون و رویه مشخصی وجود ندارد و همین عدم وجود رویه و قانون مشخص، باعث ایجاد دردسرهای فراوان برای طرفین این قراردادها گردیده است.

مواردی که در خصوص وکیل قراداد استارتاپ ها می بایست مد نظر قرار دهید عبارت است از

  • قرارداد فریلنسری چیست؟
  • وکیل جرایم سایبری در تهران کیست؟
  • بهترین وکیل قراداد های استارتاپ ها چه کسی است؟
  • شرایط قرارداد فریلنسری چیست؟
  • نمونه قرارداد فریلنسری چگونه است؟

چرا افراد قرارداد فریلنسری را انتخاب می کنند؟

فریلنسر بودن مزایای خود را دارد:

اولاً می توان تعداد زیادی پروژه را همزمان دریافت کرده و مدیریت زمان و مکان خود را داشته باشند. این کار باعث تنوع بیشتر در کار و عدم وجود یکنواختی خواهد بود. بنابراین فریلنسری با استقبال زیادی از سوی افراد متخصص روبرو شده است.

ثانیاً کار کردن در قالب فریلنسری زمانی مفید است که در چارچوب قواعد و قوانین بوده و ضامن منافع طرفین باشد، در غیر این صورت موجب تضرر طرفین می گردد. بهترین راهکار برای حفظ حقوق طرفین انعقاد قرارداد قانونی و مناسب فریلنسری است.

قرارداد فریلنسری چیست؟

قرارداد فریلنسری عبارت است از قراردادی که ما بین نیروی کار فریلنسر با کارفرما برای انجام کار مشخص در ازای دستمزد مشخص و در طی زمان مقرر و یا طی فواصل تعیین می شود.

زمینه های متداول شغل فریلنسری چیست؟

امروزه کار فریلنسری در بیشتر مشاغل تعریف شده است از جمله: عکاسی، نویسندگی، ترجمه، حسابداری، نقاشی، خیاطی و هنرهای دستی، معماری، دیجیتال و مارکتینگ، طراحی سایت، برنامه نویسی .

فریلنسرها چگونه کار می کنند؟

نحوه تعامل فریلنسرها با کارفرمایانشان متفاوت می باشد. گاهی برخی از آنان با کارفرما قراردادهایی منعقد می کنند و گاهی نیز روابط کاری آنان بر پایه اعتماد و بدون انعقاد قرارداد مکتوب است.

برخی فریلنسرها از مشتری بیعانه می گیرند و برخی دیگر دریافت دستمزد را منوط به تحویل پروژه می نمایند.

قراردادهای فریلنسری چه خصوصیاتی دارند؟

به جز قواعد عمومی حاکم بر کلیه قراردادها نکات دیگری در قراردادهای فریلنسری بایستی مطرح گردد که درذیل به برخی از آنها اشاره میگردد:

1- تعیین محدوده تعهدات فریلنسر

فریلنسر در برابر کارفرما تعهد به انجام امری دارد. دامنه کاری که بناست توسط فریلنسر انجام پذیرد بایستی به طور واضح و دقیق مشخص گردد. هرگونه ابهام در طرح دایره تعهدات و خدمات و هرگونه امکان برای تفسیر دلبخواهی و موسع قرارداد می تواند به ضرر هر یک از طرفین باشد.

برای مثال اگر محدوده کار فریلنسر در قبال کارفرما طراحی اولیه یک سایت با زبان پی اچ پی است، این موضوع و کارهایی که قرار است برای کارفرما انجام گردد بایستی به طور دقیق و موردی در قرارداد فی مابین تصریح گردد. با این تعیین مصادیق، کارفرما دیگر نمی تواند ادعا کند که کار سئو سایت مورد نظر هم جز وظایف طراح بوده است و طراح هم نمی تواند ادعا کند که فرضاً طراحی بنرهای سایت جز وظایف او نبوده است. بنابراین تعیین محدوده تعهدات هر یک از طرفین ضامن حقوق ایشان و طرف مقابل می باشد.

2- دستمزد و نحوه پرداخت آن

میزان و نحوه پرداخت دستمزد بایستی به صورت واضح، دقیق و غیر مبهم در قرارداد تعیین گردد. بهتر است که برای کارهای مورد توافق، قیمتی مقطوع تعیین گردد زیرا تعیین دستمزد با توجه به کیفیت و نوع کار می تواند باعث بروز اختلافات بسیاری گردد. همچنین پرداخت دستمزد بایستی به صورت شفاف تاریخ گذاری گردد. فواصل پرداخت حتی المقدور بایستی به صورت دقیق مشخص گردد.

3- مدت انجام تعهد

برای تحویل پروژه می توان تاریخ دقیقی مشخص کرد، همچنین میتوان تحویل پروره را به صورت فازهای مختلف در قرارداد ذکر کرد، نکته مهم این است که تاریخ فازها بایستی دقیق و روشن باشد.

4- محرمانگی

یکی از موارد مهمی که ممکن است برای کارفرما بسیار مهم باشد و عدم رعایت آن کل زحمات و سرمایه او را به باد بدهد، محرمانگی می باشد. محرمانگی غالباً در قالب شرط یا قرارداد جداگانه منعقد شده و طرفین را به مفاد خود مم می کند.

5- حمایت از حقوق معنوی طرفین

کارفرما در پروژه های فریلنسری، علاوه بر حفظ محرمانگی به حفظ حقوق معنوی پروژه نیز نیاز دارد. بنابراین با درج این شرط فریلنسر متعهد می گردد که در تمامی مراحل پروژه حقوق معنوی کارفرما را حفظ نماید.

6- درج میزان مسئولیت

ممکن است پروژه های اشخاص، بر اساس عواملی با شکست روبرو گردند و همچنین ممکن است که پروژه زیانده بوده و سودآوری لازم را نداشته باشد، بنابراین لازم است که طرفین و علی الاخصوص فریلنسر، میزان مسئولیتش را مشخص کرده و امکان هر گونه دادخواهی برای دریافت خسارت را سد کند.

7- پشتیبانی از پروژه

بیشتر کارفرمایان برای هدایت پروژه پس از اتمام آن، نیاز به کمک دارند. بنابراین اگر قرار است که پس از اتمام پروژه فریلنسر کار پشتیبانی آن را انجام دهد بایستی این شرط در قرارداد ذکر شده و نوع پشتیبانی، مدت و سررسید آن، مبلغ پشتیبانی و شمول دایره خدمات به درستی و دقت تعیین گردد.

گرچه پیشتر گفته شد که بیشتر قراردادهای فریلنسری بر پایه اعتماد و روابط دوستانه بین طرفین منعقد می گردد، اما قاعدتاً برای انجام چنین اموری ترجیح بر انعقاد قراردادهای قانونی و سودمند است، کما اینکه بر اثر اختلافات روابط بین طرفین تیره گردیده و یکی از آنها متضرر گردد.

منبع: موسسه حقوقی دادآوران نستوه

چگونه فریلنسر توسعه وب باشیم؟

بررسی سایت های فریلنسر خارجی

قرارداد فریلنسری

فریلنسری ,قرارداد ,گردد ,کار ,طرفین ,پروژه ,است که ,می باشد ,بایستی به ,قرارداد فریلنسری ,در قرارداد ,پرداخت دستمزد بایستی ,تعیین محدوده تعهدات

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

آماتور از میان این برف ها